به گزارش راهبرد معاصر، کمال ربانیزاده در یک گفتگوی تلویزیونی با بیان اینکه این سامانه ستکاوا از تولید تا مصرف کالا را رصد و پایش میکند، گفت: طرح آزمایشی این سامانه از اردیبهشت ماه در استانهای زنجان، یزد، اصفهان و امروز در استان تهران آغاز شده است.
رئیس قرارگاه رصدخانه کشاورزی بیان کرد: امروز حدود یکهزار و ۷۶۴ فروشگاه زنجیرهای و پروتئینی استان تهران صحهگذاری و در سامانه ستکاوا ثبت شده که میتوانند از طریق این سامانه درخواست خرید مرغ منجمد و گرم دهند.
وی ادامه داد: یکی از مزیتهای این سامانه تولیدکننده و تأمین کننده در کمترین زمان به منابعی که هزینه کرده میرسد.
ربانیزاده بیان کرد: با راهاندازی این سامانه واسطههای غیرضروری حذف و جلوی عرضه خارج از شبکه گرفته میشود.
محمد قربانی معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز درباره ضرورت ایجاد سامانه تأمین و توزیع کالاهای اساسی (ستکاوا) اظهار کرد: یکی از چالشهای کلیدی در نظام تولید و توزیع محصولات کشاورزی (از مزرعه تا سفره) نگرانی تولیدکننده از دریافت نکردن قیمت واقعی محصولی که تولید میکند و همچنین گلهمندی مصرفکننده از قیمت بالای محصولی که خریداری میکند، است.
وی افزود: سامانه تأمین و توزیع کالاهای اساسی (ستکاوا) در راستای طرح هوشمندسازی زنجیره تأمین محصولات کشاورزی و مواد غذایی است.
قربانی بیان کرد: با راهاندازی این سامانه اطلاعات فیزیکی و مالی کالا، تولیدکننده کالا، چگونگی تغییر قیمت کالا در جریان توزیع و میزان سهم تمام فعالان مشخص میشود و حاشیه بازاریابی کاهش مییابد، همچنین با این هوشمندسازی منافع تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و همه فعالان زنجیره حفظ میشود./ مهر